Τι είναι ο Φάσορας;

Αφήστε μας να συστηθούμε. Είμαστε μια ομάδα ενεργών και προβληματισμένων φοιτητών από διάφορες πόλεις της ελλάδας και ανήκουμε σε διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους.

Με την δημιουργία αυτού του Blog, μας δίνεται η ευκαιρία να μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές ιδέες, και προβληματισμούς πάνω σε επιστημονικά και μη θέματα που μας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς, ή μας απασχολούν ακόμα και τώρα, και πιθανών να ενδιαφέρουν και πολλούς από εσάς.

Η ιδέα του «Φάσορα» ξεκίνησε από πολύ παλιά αλλά δεν  μας δόθηκε ποτέ έως σήμερα η δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια σελίδα και να δημοσιεύσουμε τις απόψεις μας στο διαδίκτυο.

Ο λόγος που επέλεξαμε αυτό το, κατά την κοινή γνώμη περίεργο, όνομα για το blog  μπορεί να μην είναι και τόσο προφανής. «Φάσορα» στην επιστήμη της φυσικής ονομάζουμε ένα στρεφόμενο διάνυσμα, του οποίου η χρήση μας λύνει τα χέρια και απλουστεύει πολλές από τις μαθηματικές διαδηκασίες που θα ήταν απαραίτητες να γίνουν αν δεν υπήρχε αυτό. Αυτό το διάνυσμα  διαγράφει γωνία 360 μοιρών. Αν λοιπόν το προβάλλουμε στο ορθοκανονικό σύστημα αξόνων, για μια πλήρη περιστροφή, παίρνει όλες τις δυνατές τιμές. Έτσι φανταζόμαστε και το παρόν blog . Με πολλές συζητήσεις, «έυρους 360 μοιρών», δηλαδή να καλύπτουν τα περισσότερα δυνατά θέματα.

Μέσω λοιπόν αυτού του Blog θα προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε και να μιλίσουμε για πληθώρα επιστημονικών και κοινωνικών θεμάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Η δική σας συμμετοχή είναι επιθυμητή με κάθε τρόπο.(Στέλνοντας θέματα, άρθρα, προτείντας θέματα, σχολιάζοντας και γιατί όχι, αμφισβητώντας θέματα που σας βρίσκουν αντίθετους)

Για να επικοινωνήσετε μαζί μου μπορείτε να στείλετε e-mail στην διεύθυνση: fasoras@gmail.com

Η συντακτική ομάδα είναι ανοικτή σε όλους όσους μοιράζονται τους ίδιους ή παρόμοιους προβληματισμούς μαζί μας κι έχουν όρεξη για εργασία.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: