Αρχική > Ελεύθερη θεματολογία, Θετικές Επιστήμες > Θα έρθει η μέρα της κρίσης το 2012;

Θα έρθει η μέρα της κρίσης το 2012;

Φτάνουμε στο τέλος του ημερολογιακού έτους 2008 και κάτι τέτοιες στιγμές, με πιάνουν οι προβληματισμοί μου όταν φέρνω στο νου μου τα σενάρια καταστροφής της γης το 2012. Πολλοί είναι αυτοί που το υποστηρίζουν, και μάλιστα σημαντικά πρόσωπα, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που το περιφρονούν και το κοροιδεύουν..

Το σενάριο λέει πως ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Ναι, το διαβάσατε σωστά, κατά κάποιο τρόπο, λέγεται πως ένα μεγάλο μέρος της Γης (ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων στον πλανήτη) θα πάψει να υπάρχει.  Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, θα έπρεπε να σταματήσουμε τον προγραμματισμό για τη σταδιοδρομία μας, να μην κάνουμε όνειρα για την αγορά ενός σπιτιού, και να ξοδέψουμε τα τελευταία χρόνια της ζωής μας για να κάνουμε αυτό που πάντα θέλαμε, αλλά ποτέ δεν είχαμε χρόνο.

Μήπως σας φαίνονται τρελά όλα αυτά; Να σας πω αν είναι αλήθεια δεν ξέρω.. Έχει αναπτυχθεί γύρω από το έτος 2012 μια ολόκληρη φιλολογία ή παραφιλολογία(ο χρόνος θα το δείξει), που έχει έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ανθρώπους και αυτό οφείλεται στο βιβλίο και στα κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τον John Major Jenkins. Ο  Jenkins ισχυρίζεται μαζί με πολλούς άλλους, ότι σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια (Long Count), στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ο ήλιος θα βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας και όλοι οι πλανήτες θα είναι σε συζυγία στον ουρανό. Έτσι, ισχυρίζεται, θα γίνουν μεγάλα φαινόμενα τόσο στον ουρανό όσο και στη γη με αποτέλεσμα το Τέλος του Κόσμου. Σύμφωνα με τους ίδιους το 1950 έκλεισε ένας κύκλος και άρχισε ο Μεγάλος Κύκλος, που τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012.

Μέχρι τώρα είχαμε τις προφητείες του Νοστράδαμου και το πρόβλημα του 2000 στα κομπιούτερ. Ξεχάστε τα όπως και την οικονομική κρίση στον κόσμο. Έρχεται σύμφωνα με πολλούς οπαδούς του Jenkins η ολοκληρωτική καταστροφή. Μάλιστα ορισμένοι μπορούν να βγάλουν τώρα στην επιφάνεια ακόμα και την εμφάνιση του Πλανήτη Χ.

Το ημερολόγιο των Μάγια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αυτούς, ξεκινάει στις 11 Αυγούστου του έτους 3114 πΧ για το Γρηγοριανό. Και στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 τελειώνει το 13ο Μπακτούμ οπότε στις 21 Δεκεμβρίου αρχίζει το 14ο. Και για έναν ανεξήγητο λόγο θα γίνει η συντέλεια του Κόσμου, εφόσον είναι η αρχή μιας νέας περιόδου.

21-12-2012Η θέση των πλανητών την ημερομηνία 21/10/12

Το συγκεκριμένο ημερολόγιο πρέπει να πούμε δεν έχει βρεθεί έως τώρα πουθενά. Τον 16ο αιώνα οι Ισπανοί κατακτητές κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα ντοκουμέντα. Επιπλέον, την συγκεκριμένη ημερομηνία με αστρονομικά δεδομένα δεν υπάρχει κανένα περίεργο φαινόμενο στον ουρανό, αν και οι συζυγίες των πλανητών είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, οπότε αν η καταστροφή θα οφείλεται στις συζυγίες έπρεπε η Γη να είχε καταστραφεί πολλές φορές στο παρελθόν. Υπάρχουν συζυγίες ανάμεσα σε πλανήτες ανά δύο ή ανά τρεις το 2012, αλλά όλων των πλανητών δεν έχουμε αυτήν την ημερομηνία.

Οι Μάγια χρησιμοποιούσαν πολλά ημερολόγια, που είχαν πρακτική χρησιμότητα, όπως για την γεωργία, για τα θρησκευτικά και κοινωνικά γεγονότα. Τα περισσότερα από τα ημερολόγια των Μάγια ήταν σύντομα. Για παράδειγμα, ένα ημερολόγιο (το Tzolk’in) κρατούσε 260 ημέρες και ένα άλλο (το Haab’) που αντιστοιχούσε προσεγγιστικά στο ηλιακό έτος δηλαδή 365 ημέρες. Στη συνέχεια, συνδύαζαν τα δύο ημερολόγια για να φτιάξουν το «Ημερολόγιο του Κύκλου», ένας κύκλος διαρκούσε 52 Haab (περίπου 52 χρόνια, ή κατά προσέγγιση η διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου τότε). Εκτός από τα συστήματα αυτά, οι Μάγια είχαν επίσης τον «Κύκλο της Αφροδίτης». Δηλαδή οι αστρονόμοι τους σχημάτιζαν ένα ημερολόγιο με βάση τη θέση της Αφροδίτης στο νυχτερινό ουρανό. Είναι πιθανόν να έκαναν το ίδιο και με τους άλλους πλανήτες στο Ηλιακό Σύστημα.

Το Ημερολόγιου του Κύκλου είναι αρκετό αν απλά ήθελε κάποιος να θυμάται την ημερομηνία των γενεθλίων του ή σημαντικές θρησκευτικές περιόδους, αλλά τι γίνεται με την καταγραφή της ιστορίας των Μάγια; Δεν υπάρχει τρόπος να γράψετε μια ημερομηνία, ηλικίας άνω των 52 ετών.

Γι αυτό το πρόβλημα οι Μάγια είχαν μια λύση. Χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο μέθοδο, ήταν σε θέση να επεκτείνουν το Ημερολόγιο του Κύκλου των 52 ετών. Μέχρι αυτό το σημείο, το Ημερολόγιο των Μάγια μπορεί να φαίνεται κάπως αρχαϊκό – κατά τα άλλα πιθανώς να ήταν βασισμένο στις θρησκευτικές πεποιθήσεις, στον κύκλο της εμμηνόρροιας, σε μαθηματικούς υπολογισμούς με βάση τους αριθμούς 13 και 20 καθώς και σε ένα μείγμα αστρολογικών μύθων. Η μόνη κύρια συσχέτιση με τα σύγχρονα ημερολόγια είναι ότι το Haab αναγνώριζε ότι υπήρχαν 365 ημέρες σε ένα ηλιακό έτους (δεν είναι σαφές εάν οι Μάγια πρόσθεταν μια ημέρα στα δίσεκτα έτη).

Η λύση που έδωσαν οι Μάγια, για ένα ημερολόγιο πιο μεγάλης διάρκειας, ήταν ο «Μεγάλος Κύκλος», ένα ημερολόγιο που διαρκεί 5.126 χρόνια (από το 3.114 π.Χ έως το 2.012 μ.Χ) και ο «Γιγάντιος Κύκλος» που διαρκεί περίπου 26.000 χρόνια.

Οι οπαδοί του John Major Jenkins (ας σημειωθεί ότι κάνει διαλέξεις στην Αμερική με 295 δολάρια είσοδο για κάθε άτομο) λένε ότι στις 21 Δεκεμβρίου του 2.012 και στις 11.11 ώρα Γκρήνουιτς, κλείνουν ταυτόχρονα και οι τρεις κύκλοι. Είναι το τέλος του κύκλου των 52 ετών, το τέλος των 5.125 ετών και το τέλος των 26.000 ετών. Και τότε ολοκληρώνεται ο μεγάλος κύκλος της μετάπτωσης των Ισημεριών.

Όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά έχει αυτό να κάνει με το τέλος του κόσμου; Ναι γιατί οι Μάγια πίστευαν ότι κάτι κακό θα συμβεί όταν ο Μεγάλος Κύκλος του ημερολογίου τους τελείωνε. Και όταν τελειώνει κάτι (έστω και κάτι τόσο αθώο, όπως ένα αρχαίο ημερολόγιο), οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ακόμα και το τέλος του πολιτισμού μας όπως το ξέρουμε.

Οι Μάγια βέβαια με κανένα τρόπο δεν γνώριζαν με ακρίβεια ένα τέτοιο γεγονός δεδομένου, ότι ο υπολογισμός της μεταβολής της τροχιάς του ήλιου, σε πλήρη κύκλο στον γαλαξία μετά από 26.000 χρόνια με αναφορά τα άστρα – συγκεκριμένα ο ήλιος επιστρέφει στο ίδιο σημείο λόγω μετάπτωσης του άξονα της γης προς το επίπεδο της εκλειπτικής – ήταν πολύ δύσκολο να γίνει από τους Μάγια.

Βέβαια ο John Major Jenkins δεν είναι μόνος. Δεκάδες έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο με βιβλία, με εκπομπές ή με διαλέξεις. Μεταξύ αυτών είναι και ο Αμερικανός φυσικός Lawrence Joseph (ας μην ξεχνάμε ότι και ο Λιακόπουλος είναι φυσικός, έτσι γίνεται πιο εύκολα πιστευτός στον κόσμο σαν ειδικός επιστήμων), συγγραφέας του βιβλίου Apocalypse 2012. Ο προφήτης αυτός (σαν το Νοστράδαμο) προβλέπει κατακλυσμιαίες εκρήξεις ηφαιστείων, μαγνητικές καταιγίδες, ακτινοβολίες γάμμα από το διάστημα.

Τι λέει λοιπόν ο Lawrence Joseph ότι θα συμβεί το 2012 μεταξύ των άλλων:

Θα αναστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης οπότε θα αφήσουν τη Γη προσωρινά απροστάτευτη από τη μαγνητική «ασπίδα» που την προφυλάσσει από την κοσμική και ηλιακή ακτινοβολία. Οι αναστροφές όμως του γήινου μαγνητικού πεδίου χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρωθούν και τέτοιο φαινόμενο δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί. Αλλά και στην περίπτωση που συμβεί αυτό η Γη δε μένει καθόλου εκτεθειμένη. Το μαγνητικό πεδίο γίνεται πιο πολύπλοκο αλλά δεν εξαφανίζεται αλλά αλλάζουν θέση οι δύο πόλοι.

Επίσης, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί το υπερηφαίστειο του Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ, που εκρήγνυται με καταστροφικό τρόπο κάθε 6-700 χιλιάδες χρόνια. Όμως οι γεωλόγοι που το παρατηρούν δεν προβλέπουν τίποτα ανησυχητικό για την επόμενη δεκαετία.

Άλλοι πιο ευφάνταστοι πιστεύουν πως θα λιώσουν ξαφνικά οι πάγοι το 2012, οπότε η θάλασσα θα ανυψωθεί από 1,5 έως και 3 μέτρα σε όλον τον πλανήτη. Φυσικά και θα λιώσουν οι πάγοι κάποτε με αυτό το ρυθμό που αυξάνεται η θερμοκρασία του πλανήτη. Αλλά σε πολλές δεκαετίες. Όχι φυσικά σε 4 χρόνια μόνο.

Όπως θα καταλάβατε λοιπόν, στην έκταση αυτής της δημοσίευσης, εκθέτω διάφορα αποσπάσματα κειμένων που έχω διαβάβσει για την καταστροφή της γης το 2012, αλλά επειδή δεν αντέχω να περιμένω, πετάω και τα σχόλιά μου ενδιάμεσα.. Δεν πιστεύω πως θα συμβεί καμία αλλαγή, και όλα τα παραπάνω αποτελούς σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα οποία τα έχουν επινοήσει διάφοροι επιτήδειοι για να γράψουν βιβλία, να κάνουν εκπομπές και γενικά να βγάλουν χρήματα…

Όπως και να έχει το θέμα, κοντός ψαλμός αλληλούια

Advertisements
 1. Νικος
  Ιανουαρίου 12, 2009 στο 12:20 πμ

  το αν θα συμβει κατι το 012 κανεις δεν το ξερει με σιγουρια ακομα και αν εχουν μιλησει τοσοι επι του θεματος αυτου..Αλλα οτι ειναι να γινει ας γινει αληθεια με τοσα που εχουν συμβει το τελευταιο διαστημα ειναι ισως ενα σημαδι οτι σιγα σιγα ωδευουμε προς τα εκει

 2. Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
  Ιανουαρίου 12, 2009 στο 8:38 μμ

  Σωστά το θέτεις. Κανείς δεν ξέρει, και μάλλον κανείς δεν θα μάθει ότι συνέβη, όταν συμβεί. Εγώ πάντως δεν τα πιστεύω αυτά.

 3. katapus
  Φεβρουαρίου 5, 2009 στο 10:46 πμ

  ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. ΠΑΛΙΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΝ ΒΙΑΣ. ΠΛΕΟΝ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΒΙΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΤΟΝΟΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ, ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΞΕΚΟΥΤΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΕΙΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ, ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΛΙΩΝΟΥΝ, ΚΤΛΠ ΚΤΛΠ. ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΣΙΝ, ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΛΥΣΗ ΠΟΘ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΚΑΠΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΙΝΗΔΗΤΟ ΣΟΥ, ΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΟ HISTORY CHANNEL, ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
  ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΖΕΙΣ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Χ ΣΕ ΣΕΝΑ? ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΟΙ? ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΦΟΥ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΑ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΩΣΤΕ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΩ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΜΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΕΑΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΨΑΞΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΝΕΟΦΕΡΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΛΕΝΕ…ΚΤΛΠ ΚΤΛΠ.
  ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

 4. Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
  Φεβρουαρίου 7, 2009 στο 12:51 μμ

  Ελπίζω το δεύτερο πρόσωπο που χρησιμοποιείς να μην αναφέρεται σε εμένα αλλά να είναι ρητορική προσφώνηση. Όσο για τις απόψεις σου, συμφωνώ απόλυτα.. νομίζεις όμως ότι ο αποκλειστικός σκοπός ύπαρξης τέτοιων θεωριών είναι η πλύση εγκεφάλου για πολιτικούς σκοπούς ή έχουν και κάποια βάση? δεν αναφέρομαι στην καταστροφή της γης, γιατί το θεωρώ απάτη, αλλά στα άλλα προβλήματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η τρύπα του όζοντος και δεκάδες άλλα. Προσωπικά πιστεύω πως είναι υπαρκτά αλλά η πολιτική ηγεσία όποια κι αν είναι τα χρησιμοποιεί για να πετύχει το σκοπό της…δεν πρέπει όμως να τα αγνοούμε..

 5. katapus
  Φεβρουαρίου 9, 2009 στο 9:30 πμ

  ΤΟ 2 ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΦΥΣΙΚΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ‘ΚΟΙΝΟΣ’ ΝΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΕΧΕΙ. ΓΙΑΤΙ 2 ΤΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, Η ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΛΑ, ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ.
  ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΩΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ.

 6. ΡΑΦΑΕΛΛΑ
  Απρίλιος 14, 2009 στο 11:07 πμ

  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΕΤΣΙ ΠΩς ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑς ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΙΟΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕς ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΜΝΜ ΑΠΟ ΤΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΙΚΟΝΕς ΠΩς ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΗΔΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙς ΦΩΚΙΕς ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΑΥΤΟ HOBBY. ΕΠΑΘΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΩς Η ΝΑΣΑ ΜΑς ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑς ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗς ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΝ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝΕ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΚΑΙ ΔΝ ΕΧΕΙ ΑΕΡΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑς ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΤΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ! ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙς 12 ΧΡΟΝΩΝ ΑΡΧΙΣΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑς ΑΝΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΑΝΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ!!!!ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑς ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!!

 7. Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
  Απρίλιος 16, 2009 στο 6:42 μμ

  Αυτό που λες είναι αλήθεια Ραφαέλα. Εκτός από τα παραδείγματα που αναφέρεις με τις φώκιες, υπάρχουν αρκετά άλλα ακόμα χειρότερα. Όπως ας πούμε τα γατάκια στα γυάλινα μπουκάλια ή τα ζώα που γδέρνονται ζωντανά για γούνες, οπότε υποφέρουν κλπ..
  Όσο για τη Νάσα, δέχομαι ότι μας κρύβουν πράγματα αλλά το παράδειγμα με τη σημαία που ανέφερες είναι πραγματικό. Στο κενό, η σημαία κυματίζει. Υπάρχει ένα φαινόμενο στη φυσική που εξηγεί αυτό τον κυματισμό. Δεν είναι τρικ, ούτε αυτά τα πλάνα έχουν γυριστεί στο στούντιο. Ίσως μιλήσω για αυτό το θέμα με νέα δημοσίευση για να εξηγήσω τι συμβαίνει..

  (παράκληση προς όλους: μην χρησιμοποιείται κεφαλαία γράμματα, γιατί στη γλώσσα του διαδικτύου μεταφράζεται ως έντονο και αυστηρό τόνο φωνής)

 8. katapus
  Ιουνίου 2, 2009 στο 12:14 μμ

  Επειδή βλέπω ότι έχουμε και μικρούς αναγνώστες εδώ, αυτό επιτάσει η γλώσσα που χρησημοποιούμε αν είναι απολύτως κατανοητή και ευπρεπής. Αγαπητή, πραγματικά χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους της ηλικίας σου να διαβάζουν και να εκθέτουν τις απόψεις τους γι’αυτό και εγώ θα προσπαθήσω να σου ερεθίσω λίγο την φαντασία ώστε να ψαξεις προς μιά κατεύθυνση που πολλοί άνθρωποι αθελά τους αγνοούν στις μέρες μας.
  Είναι τα λεγόμενα ανθρώπινα, οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, κοινονιολογία δηλαδή. Εαν κατανοήσεις πως λειτουργούν οι άνθρωποι στις μεταξύ τους σχέσεις και με την βοήθεια της Ιστορίας ως επιβεβαίωση, θα καταλάβεις για ποιο λόγο ο πλανήτης μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
  Για να σε βοηθήσω επιπλέον στην μελέτη σου αυτή – η οποία σου εγγυώμαι θα σε βοηθήσει και στα σχολικά σου και στην προσωπική σου σκέψη – σου συνιστώ για όλα τα πράγματα που πολλοί θεωρούν ως δεδομένα, εσύ να δίνεις τους ορισμούς και τα ερωτήματα που πρέπει. Και γίνομαι σαφέστερος.
  Κοινωνία, τι είναι η κοινωνία? Όσο απλό και να ακούγεται προσπάθησε να δώσεις έναν ορισμό και αφού τον δώσεις προχώρα στην επόμενη ερώτηση, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε? Σε ποιές μορφές? Δούλεψε καλά έτσι? Δουλεύει το ίδιο σήμερα? ..και πόσα άλλα ακόμη ερωτήματα που εύλογα γίνονται.
  Αφού λοιπόν απαντήσεις και κατανοήσεις όλα αυτά θα καταλάβεις και την ανθρώπινη φύση τις εσωτερικές δηλαδή ροπές του ανθρώπου. Κακές ή καλές ή και τα δύο μαζί δεν έχει σημασία παρά μόνο η αναζήτηση της αλήθειας όσο πικρή αυτή μπορεί να είναι. Άλλωστε η καλύτερη διάγνωση οδηγεί στην καλύτερη θεραπεία και πολλές φορές τα φάρμακα ενώ δεν είναι ευχάριστα στην γεύση, μας θεραπεύουν. Και ένα κακό σπυρί εαν ξύσεις θα αισθανθείς ευχάριστα αλλά μετά οι πόνοι και η φαγούρα θα γίνουν χειρότερα.
  Άρα και για να μην πολυλογώ, αφού κατανοήσαμε, σύμφωνα με την μελέτη μας πάντα, το ανθώπινο μοντέλο ύπαρξης μπορούμε κάλιστα να αναρρωτηθούμε για ποιο λόγο ο πλανήτης που ζούμε καταστρέφεται. Είναι μήπως τα αρχέγονα ενστικτά μας? Η άγνοια να τα ελένγχουμε και πως? Και τα δύο μαζί? Μήπως γίναμε εντελώς δειλοί ως αποτέλεσμα ελλειπούς μορφώσεως ώστε να μην είμαστε ικανοί να καθορίσουμε την προσωπική μας μοίρα σε αυτήν την Γη? Μήπως αναθέτουμε την μοίρα μας σε χέρια ανίκανων και κακών?

  Αριστοτέλης: Όταν ερωτήθηκε ποιό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος απάντησε το περίφημο, Υπό του χειροτέρου άρχεσθαι, δηλαδή να σε κυβερνά κάποιος χειρότερος από σένα. Εννοούσε φυσικά κάποιος νοητικά και ηθικά χειρότερος από σένα, διότι εάν είσαι νοητικά ανώτερος από κάποιον είσαι και αναγκαστικά ηθίκα ανωτερός του εφόσον και σύμφωνα με τον Σωκράτη, η ηθική είναι γνώση.

  Ελπίζω δια σε, τα καλύτερα.

 9. Ιουλίου 20, 2009 στο 4:27 μμ

  Δεν ξέρω τι θα γίνει το 2012, ξέρω όμως πως όλοι θα δούμε την ταινία!
  Εισιτήρια ήδη διατίθενται με ειδική σούπερ προσφορά:
  http://mm_kalogera.vivliagora.gr

  ή το βίντεο στην αρχικη του conspiracy channel

 10. PABOS
  Οκτώβριος 14, 2009 στο 2:18 μμ

  K EGO «DEN KSERO» TI 8A SYNMVEI(«:) ALLA TO MONO POU KSERO OTI TA DIAOLIA EINAI POLLA STIN GI PLEON.. K TA VLEPEIS K ESY!!! KA8E MERA!!!!, AYTA KAI EYXARISTO!!!!!

 11. Οκτώβριος 14, 2009 στο 4:39 μμ

  dn 3erw ola einai pi8ana

 12. Ed
  Απρίλιος 10, 2010 στο 2:56 μμ

  ola ayta einai blakies opws eipan parapanw kai alla paidia ma kanoyn phsh eggefalloy den yparxoyn apodi3eis alla ta kanoyn gia ta lefta.p.x. o skhno8eths ths tainias kai h h8opoioi oikonomisan TOSO xrhma tromokratontas ton kosmo poy phge na thn dei…exoyn pei tetoia thn teleytaia 10tia ouuuuuu….

  mialo,logikh na exoymai thn ygeia mas na eimaste kala kai tipota allo !!!!!!!

 13. Ιουλίου 28, 2011 στο 3:26 μμ

  Μάγκες,είμαι 11 χρονών.Ενδιαφέρομαι πάνω σε αυτό το θέμα εδώ και δύο χρόνια.Από μένα katapus exeis to RESPECT,που είσαι ενιμερομένο άτομο και ηρεμείς τους φίλους μας.Νόμιζα πως είμουν τρελός για τις απόψεις μου.Αυτό το σχόλιο μπορεί να μην αναγνωριστεί γιατί έχει χρόνια άνθρωπος να κοιτάξει αυτή τη σελίδα.Οπότε μιλάω ελεύθερα.Ζήστε το σήμερα.Το παρελθόν,είναι Ιστορία,το Μέλλον μυστήριο και το Παρόν δωρο.Ζήσε το.Ακούστε τραγούδια όπως το Imagine.Όπως το 40 ώρες πριν.Να καταλάβετε το νόιμα της ζωής φίλοι μου.Δεν θυμάμαι πιο αλάνι το είπε αυτό αλλα θα το πώ:Σκέφτομαι άρα υπάρχω.ΕΓΩ λέω:Δεν υπάρχω,αλλά τί το σκέφτομαι;Όποιος θέλει καταλαβένει όποιος οχι ας περιμένει να πεθάνει κλέγοντας και να χάσει την ομορφιά της ζωής.Ακούστε greek hip hop να στανιάρετε λίγο.Hip Hop never stops.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: